Zdravstvene ustanove

Uskoro počinje rekonstrukcija čačanskog porodilišta

čačanskog porodilišta

Rekonstrukcija čačanskog porodilišta počeće početkom oktobra, najavio je direktor Opšte bolnice Radoslav Milošević. Rekonstrukcija podrazumeva potpuno renoviranje objekta, izuzev spoljne fasade, kao i ugradnju lifta.

Tokom leta, Vlada je prenela investitorska prava na bolnicu, obezbeđene su sve dozvole za rekonstrukciju, a javi poziv završiće se 29. septembra, kada će biti izabran izvođač radova.

Radovi podrazumevaju potpunu rekonstrukciju porodilišta, soba, zamenu elektro, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, prozora i vrata, a njihova procenjena vrednost je 41 milion dinara. Od toga, 27 miliona je obezbeđeno od Ministarstva pravde, od sredstava koja su prikupljena odlaganjem krivičnog gonjenja. Ostala sredstva će biti obezbeđena iz budžeta grada i donacije privrednika. Nije isključeno da deo sredstava obezbedi i Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije.

Prema rečima direktora, Čačani će novo porodilište dobiti na Dan grada – 18. decembra.

-U javnom pozivu smo stavili da je rok za izvođenje radova 45 dana. Nadam se, verujem i nastojaćemo da renoviranje bude završeno početkom decembra i da bude otvoreno za Dan grada- kaže Radoslav Milošević, direktor Opšte bolnice Čačak.

Ovo nije jedina investicija u čačansko zdravstvo ove godine. U isto vreme kada i porodilište, počeće opremanje angio sale, koja će, kako se očekuje, takođe početi da radi do kraja godine.

Izvor: Ozonpress