Srbija

Uskoro kreće renoviranje Doma zdravlja u Senti

Kompletno renoviranje centralne zgrade Doma zdravlja Senta u vrednosti oko 38 miliona dinara, trebalo bi da započne čim se u martu završi postupak javne nabavke. Sredstva su obezbeđena iz Kancelarije za investicije i razvoj Republike Srbije.

Kompletno renoviranje centralne zgrade Doma zdravlja Senta u vrednosti oko 38 miliona dinara, trebalo bi da započne čim se u martu završi postupak javne nabavke. Sredstva su obezbeđena iz Kancelarije za investicije i razvoj Republike Srbije.Direktor Doma zdravlja Senta dr Gustav Šurjan naglašava da je ovo kapitalno ulaganje u zgradu Doma zdravlja na na neki način “ulaganje veka”, imajući u vidu da do sada nije bilo tako velikog zahvata. Predstoji kompletno renoviranje, od promene stolarije, izolacije, do krečenja i zamene podova.

 

– Konkurs za sredstva za ovu investiciju bio je otvoren prošle godine i nakon podrobnog sagledavanja situacije, planiranja i predaje dokumenata, uz konsultaciju sa resornim ministarstvom, odobren je projekat. Sada smo u fazi javne nabavke, koja se završava u martu, a potom u što skorije vreme će početi radovi na adaptaciji, koji će trajati nekoliko meseci – objašnjava direktor Šurjan.

 

Član Opštinskog veća Sente Sabolč Lerinc kaže da je ovo ulaganje u unapređenje uslova za primarnu zdravstvenu zaštitu, podsećajući da ulaganja u zgradu nije bilo već tri i po decenije, od otvaranja sadašnjeg zdanja Doma zdravlja.

 

– Ovo značajno ulaganje će doprineti poboljšanju uslova i unapređenju zdravstvene zaštite. Pored velikog ulaganja iz državne kase, iz budžeta senćanske opštine planiraju se radovi na obnovi objekata seoskih ambulanti u Gornjem Bregu, Tornjošu, Bogarašu i Keviju, a takođe i zdravstvene stanice na Tornjoškom putu u Senti – rekao je Lerinc.