Zdravstvene ustanove

Uskoro kreće rekonstrukcija Internog odeljenja pančevačke bolnice

Internog odeljenja

Rekonstrukcija Internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu počeće u oktobru, najavljeno je prilikom potpisivanja ugovora između predstavnika ove ustanove i izvođača radova – beogradske firme Modulor.

Iako je planirano da radovi počnu krajem proleća, kasnilo se zbog žalbe učesnika na tenderu. Međutim, Republička komisija za zaštitu prava ponuđača odgovorila je negativno na uloženu žalbu i potvrdila odluku Komisije uprave za kapitalna ulaganja na osnovu koje je nosilac posla firma Modulor. Da bi radovi počeli ostalo je još samo da se izabere stručni nadzor.

– Otvaranje ponuda u Upravi za kapitalna ulaganja zakazano je za 11. septembar. Do kraja meseca možemo očekivati ugovor sa nadzorom i onda bi se stvorili svi uslovi za početak radova – kaže direktor Opšte bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka.

Za rekonstrukciju Internog odeljenja Pančevačke bolnice, koje je već decenijama u veoma lošem stanju, iz Pokrajinskog budžeta opredeljeno je skoro 500 miliona evra.

Planirano je da građevinski i instalaterski radovi na površini od skoro osam hiljada metara kvadratnih na šest etaža, traju osam meseci.

Dok radovi traju, pacijenti sa Internog odeljenja biće premešteni u Hirurški blok, a za neke od njih smeštaj će biti obezbeđen u beogradskim bolnicama.