Srbija

U KC Niš urađene dve laserske operacije na kičmi

Laserske operacije diskusa i fiksacija

Laserske operacije diskusa i fiksacija kičme urađena je u četvrtak 4. oktobra u niškom Kliničkom centru uz asistenciju čuvenih svetskih hirurga Gregora Kimbahera iz Nemačke i Matijaza Varsiča. Zahtevne operacije na kičmenom stubu pod stručnim nadzorom kolega u Nišu obavili su profesori Neša Stojanović i Ivan Stefanović, a putem prenosa uživo nju su u salama KC posmatrali brojni lekari koji su za kolege iz inostranstva imali brojna pitanja.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović rekao je tom prilikom da je od velikog značaja da strani stručnjaci prenesu znanje i iskustvo lekarima u Nišu, koje je neophodno kako bi se pacijentima pružila bolja zdravstvena nega.

– Veliki dan za Niš i za medicinu. Naši lekari su ovde, u salama prate prenos i uče od najpoznatijih spinalnih hirurga. Bitno je da mi ovde danas imamo najsavremeniju opremu i da nemamo čega da se postidimo. Tokom tri dana trajanja kongresa “Spinalna hirurgija u XXI veku – Savremeni koncept, kontroverze, perspektive”, koji se održava u Nišu, biće prikazane sve nove tehnike. Za jedan deo operacija imamo kupljenu opremu, a ona će posle kongresa moći da se primenjuje u KC Niš – rekao je Radovanović.