Srbija

U Gračanici 12 mladih lekara dobilo posao

U Gračanici 12 mladih lekara dobilo posao

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručio je ugovore o radu mladim lekarima, od kojih je šest stomatologa i šest lekara opšte prakse.

-Ovo je veliki korak za mlade ali i za opštinu Gračanica. Nastavljamo da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem i da ulažemo u budućnost- kazao je Srđan Popović.
Popović je dodao da je opština Gračanica opredeljena da pomogne ostanak i opstanak i da je upošljavanje mladih stručnih kadrova glavna smernica u tom pravcu.

-Ovo je veliki korak pogotovu za mlade. Opština je uspela da uposli 12 mladih lekara. Mi ćemo kao i do sada nastaviti da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem. Ovim smo mladim lekarima otvorili vrata za njihovo dalje usavršavanje. Nama je potreban mladi stručni kadar pogotovu u zdravstvu i mi kao opština i u budućnosti nastavljamo sa istom praksom- kazao je Popović.

Prof. dr Bratislav Lazić navodi da struka uvek podržava ovakve poteze a da je ovo jedan od najznačajnijih jer je 12 mladih ljudi dobilo svoje radno mesto. On navodi da će svima njima biti omogućeno da na kvalitetan način napreduju u struci.

-Ovo će u skorijoj budućnosti biti veoma važno za jačanje zdravstvenog sistema koji je od velikog značaja u smislu funkcionisanja naše zajednice u centralnom Kosovu. Posebno bih istakao činjenicu da su se ti mladi lekari i u prethodnom periodu već uključili na volonterski način- dodao je on.

Direktor opštinskog odeljenja zdravstva i socijalne zaštine Saša Popović čestitao je mladim lekarima na zaposlenju i naveo da je zdravstveni sistem danas obogaćen lekarima koji su spremni da svoj stečeni trud primenjuju u praksi u zdravstvenim isntitucijama u našoj opštini.

-Verujem da ne treba da brinemo za budućnost zdravstvene zaštite kada imamo lekare koji su spremni da ovde primenjuju stečeno znanje. Danas ovde vidim i buduće profesore i pedijatre i hirurge i znam da smo svi bogatiji i kao zdravstveni radnici jer smo dobili vredne kolege ali i kao i kao pacijenti jer verujemo u njih- kazao je Popović.

 

Osim 12 mladih lekara opština Gračanica u radni odnos je primila i tri strukovna tarapeuta.

Leave a Comment