Farmaceutska industrija

U Galenici ostaje samo 900 radnika?

Galenici

Budući vlasnik Galenike moraće da zadrži između 700 i 900 radnika, a svi koji se prijave za socijalni program dobiće 400 evra po godini staža rečeno je u Ministarstvu privrede.

S obzirom na to da je u Galenici trenutno zaposleno 1.400 radnika, broj ljudi biće skoro prepolovljen. Kako su naveli u Ministarstvu, trenutno se razmatra minimalan broj radnika koje bi kupac morao da zadrži.

– U razgovorima sa investitorima, Ministarstvu je ukazano da je realan broj radnika neophodan za rad fabrike od 700 do 900. Broj zaposlenih koji bi uzeli socijalni program još nije poznat, ali Ministarstvo privrede je uputilo Galenici molbu za sprovođenje ankete koliko bi se radnika prijavilo. Predviđeno je da se u okviru programa radnicima ponudi 400 evra po godini staža, od kojih bi 200 finansirala država, a preostali iznos bi isplatio kupac – objasnili su u Ministarstvu.

Nakon neuspešnog tendera za pronalazak strateškog partnera početkom godine, nedavno je objavljeno da će država do 1. sptembra ponuditi veći paket akcija u Galenici.

Izvor: Blic