Srbija

Studenti organizuju Karijeru u farmaciji


 Studenti Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuju događaj pod nazivom “Karijera u farmaciji”, što je centralni godišnji događaj u oblasti karijernog razvoja studenata ovog fakulteta. 

Biće realizovan kao dvodnevni edukativno-sajamski program koji će se održati 21. i 22. maja 2015. godine na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu u organizaciji Centra za razvoj farmaceutske i biohemijske prakse i Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Karijera u farmaciji predstavlja edukativno-sajamski centralni godišnji događaj u oblasti karijernog razvoja studenata na Farmaceutskom fakultetu. 

“Cilj projekta je da u saradnji sa farmaceutskim institucijama i kompanijama koje su spremne da ulažu u budućnost, pružimo šansu mladim i ambicioznim ljudima da se upoznaju sa potrebama budućih poslodavaca i da u skladu sa svojim afinitetima i stečenim znanjima prepoznaju kompaniju/ustanovu sa kojom bi započeli svoju uspešnu poslovnu karijeru”, navode organizatori. Takođe, cilj projekta je da studentima približi nove tendencije i aktuelnosti iz sveta farmacije i da kroz edukativan segment (prezentacija i specijalizovanih edukativnih radionica kompanija) omogući da steknu nova znanja i veštine. 

Drugog dana događaja, 22. maja, na svečanom otvaranju sa početkom u 14 časova prisutnima će se obratiti dekan Farmaceutskog fakulteta, prof. dr Zorica Vujić, prof. dr Ljiljana Tasić, predstavnici kompanija partnera projekta: Roche, Hemofarm, Phoenix, Farmanea i Proton system, ispred kompanije Hemofarm generalni direktor g. Ronald Seeliger, predsednik Organizacionog odbora projekta „Karijera u farmaciji“ mr ph Nikola Milenković. Nakon otvaranja sledi bogat program iz kog se izdvaja Karijerni forum na kome će studenti moći da čuju priče iz prakse od eminentnih gostiju iz različitih oblasti farmaceutske struke u kojima rade farmaceuti. Na štandovima u izložbenom prostoru hola Farmaceutskog fakulteta učešće će uzeti kompanije i institucije iz oblasti farmacije koje će predstaviti svoju ponudu studentima i mladim diplomcima Farmaceutskog fakulteta. 

Koordinator projekta, mr ph Nikola Milenković naveo je da je ovo odlična prilika da studenti i mladi diplomci preduzmu prvi korak ka željenoj karijeri, da razviju svoje veštine kroz pet specijalizovanih radionica kompanija partnera, upoznaju se sa poslodavcima na sajamskom delu i čuju priče iz prakse na Karijernom forumu. “iskoristi mogućnost da kreiraš svoju budućnost!”, rekao je on.