Srbija

Pomoć obolelima od hemofilije


Srpska lekarska grupa za hemofiliju nastavlja sa organizovanjem stručnih sastanaka “Sveobuhvatno zbrinjavanje osoba sa hemofilijom“. Sedmi u nizu sastanaka održan je 26. novembra u hotelu Srbija u Vršcu, sa ciljem da omogući isti kvalitet lečenja osoba sa hemofilijom u svim delovima Srbije. 

Sastanci su namenjeni lekarima, stomatolozima, biohemičarima, farmaceutima , medicinskim sestrama i medeicinskim radnicima koji ne dolaze često u susret sa obolelima od hemofilije, kao i članovima porodica obolelih.

– Lečenje hemofilije je skupo, ali ako je neblagovremeno, postaje još skuplje, a i život pacijenata može da bude ugrožen. Organizovanjem stručnih sastanaka želimo da upoznamo kolege širom Srbije sa principima lečenja ovog retkog oboljenja i da ih povežemo sa kabinetima za lečenje hemofilije koji postoje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a uskoro i u Kragujevcu – izjavila je prof. dr. Dragana Janić, predsednica Srpske lekarske grupe za hemofiliju. 

Sastanci ove vrste akreditovani su od strane Zdravstvenog saveta Srbije kao kontinuirana medicinska edukacija i do sada su održani u Kragujevcu, Somboru, Čačku, Nišu, Šapcu i Smederevu.

Leave a Comment