Srbija

Stopirana zaplena imovine KBC Dragiša Mišović

KBC dragisa misovic

Predviđena zaplena i rasprodaja imovine KBC “Dragiša Mišović” biće stopirana, pošto je Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu i izvršnu presudu u korist Simonide Tanasijević prema kojoj je bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom posedu, trebalo da isplati 1,1 milion evra. Račun Kliničko-bolničkog centra biće danas odblokiran.

Ovom odlukom je usvojen vanredni pravni lek ove bolnice i naloženo kompletno ponavljanje postupka pred prvostepenim sudom.

Viši sud je 5.jula, rešavajući o žalbi KBC Dragiše Mišovića, preinačio rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojim je odbijen predlog za ponavljanje postupka, saopšteno je iz Višeg suda.

Taj sud je dozvolio ponavljanje postupka u ovoj pravnoj stvari, i takođe ukinuo rešenje Višeg suda u Valjevu doneto 23. oktobra 2015.godine i rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu doneto 3. juna 2013. godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak drugom veću u rad, navodi se u saopštenju.

To znači da će potpuno novo sudsko veće sada odlučivati o tužbi Tanasijevićeve.

Ukinutom pravosnažnom presudom bolnici je bilo naloženo da naslednicima da isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC “Dragiša Mišović” u blokadi već godinu dana.

U maju je bio zakazan dolazak izvršitelja radi popisa imovine bolnice koja je trebalo da bude prodata radi namirenja duga, ali je to izvršenje odloženo.

Sada sledi kompletno novi sudski postupak u kojem će sud odlučiti ko je obavezan da plati Tanasijevićima i na koji način.

Račun Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović” biće danas odblokiran, nakon što je Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu i izvršnu presudu u korist Simonide Tanasijević prema kojoj je bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom posedu, trebalo da isplati 1,1 milion evra.

Direktor bolnice Radislav Šćepanović je rekao da će postupak biti obnovljen od početka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu i da se nada da će biti okončan povoljno po bolnicu.

Šćepanović je rekao da je sa računa bolnice do sada skinuto više od osam milona dinara i da će se poseban postupak voditi kako bi novac bio vraćen bolnici.

Ispred bolnice danas su se okupili članovi udruženja “Sedam zahteva” kako bi sprečili ulazak najavljenih izvršitelja, a u jednom momentu direktor je morao da interveniše i da ih ukloni ispred ulaza u bolnicu kako bi kola hitne pomoći i pacijenti mogli nesmetano da prolaze.