Svet

STADA kupila brend Nizoral

STADA kupila brend Nizoral

STADA Arzneimittel AG nastavlja da jača svoju poziciju kada su u pitanju brendirani zdravstveni proizvodi koji se izdaju bez recepta. Kako navodi u saopštenju, kompanija je kupila prava na medicinski šampon protiv peruti Nizoral od kompanije Janssen Pharmaceutica NV (član Johnson & Johnson porodice kompanija).

Ovaj šampon je 2017. godine, dalje piše u saopštenju, generisao prodaju u vrednosti od oko 33 miliona evra u Evropi, Bliskom Istoku i Africi.

– Sa Nizoralom, STADA dodaje jedan globalno uspostavljen brend u svoj portfolio koji je izuzetno cenjen kako od strane medicinskih radnika tako i od strane kupaca i za koji verujemo da ima veliki potencijal za dalji razvoj. Zajedno sa tretmanom za vaške na glavi – Hedrin, Nizoral učvršćuje našu poziciju u odnosu na konkurenciju u segmentu u vezi sa proizvodima za kosu i kožu glave. Ovo je jedna od najvećih transakcija poslednjih godina i naglašava našu težnju da budemo jedan od vodećih snabdevača OTC proizvoda u Evropi – istakao je generalni direktor STADE, dr Klaudio Albreht.

Više od 50% godišnje prodaje Nizorala generiše se u Rusiji, Italiji, Velikoj Britaniji, Poljskoj i na Bliskom Istoku.

Pored krovnog brenda Nizorala, STADA je takođe kupila lokalne brendove Nizoril, Nizorelle, Terzolin, Fungarest, Ketoderm, Oranozol i Triatop. Nizoral krema za kožne infekcije će biti deo nabavke samo u Italiji i Danskoj, dok u svim ostalim zemljama ova krema ostaje u vlasništvu kompanije Janssen Pharmaceutica NV i njenih afilijacija, piše u saopštenju.

Šampon protiv peruti se prodaje pod brendiranim nazivom Nizoral u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

– Uzbuđeni smo što ćemo Nizoral uključiti u naš portfolio i dodatno proširiti naše prisustvo na tržištu zdravlja potrošača. Prodaja u Poljskoj je 2017. godine dostigla cifru od 2,90 miliona evra, u Mađarskoj 570.000 EUR, u Slovačkoj 350.000 evra i u Češkoj 300.000 evra. U narednih nekoliko meseci blisko ćemo sarađivati sa prodavcem kako bismo omogućili neometanu tranziciju distribucije – rekao je dr Ronald Zeliger, CEO of Hemofarm.

STADA Arzneimittel AG je kompanija listirana na berzi sa sedištem u Bad Vilbelu, Hesen. Fokusira se na strategiju baziranu na OTC proizvode koji se izdaju bez lekarskog recepta i farmaceutske specijalitete, pre svega biosimilari.

Na globalnom nivou, STADU predstavlja više od 50 zavisnih društava u više od 30 država. Brendirani proizvodi, poput Grippostada i Ladivala, među najprodavanijim su u svojim kategorijama proizvoda u Nemačkoj.

U fiskalnoj 2017. godini, STADA je ostvarila korigovanu prodaju Grupe od 2.255,3 miliona evra, korigovanu dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 433,9 miliona evra, i korigovanu neto dobit od 195,6 miliona evra. Na dan 31. decembra 2017. godine, STADA je zapošljavala oko 10.176 ljudi širom sveta, navodi se u saopštenju.