Srbija

Sastanak Sekcije za fizikalnu medicinu SLD 25. marta

Stručni sastanak Sekcije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Srpskog lekarskog društva (SLD) biće održan 25. marta u Beogradu, u Ulici Kraljice Natalije. Tema sastanka biće Savremeni pristup u lečenju i rehabilitaciji mekotkivne i koštano zglobne traume.

Ovom prilikom biće održano nekoliko stručnih predavanja. Mr sci. med. dr Aleksandar Kojić govoriće o mehanizmu nastanka i vrstama povreda u regiji skočnog zgloba, kao i o terapijskim opcijama u tretmanu povreda u regiji skočnog zgloba. Doc dr. Ivan Milošević održaće predavanje o najčešćim traumatskim povredama šake i podlaktice, a govoriće i o hirurškim i konzervativnim tretmanima povreda šake i podlaktice, dok će asistent dr Mirko Grajić održati predavanje o mehanizmima povređivanja i rehabilitacije mekotkivnih povreda kolena u sportu, a prisutne će upoznati i sa fizikom ESWT i primenom ekstrakorporalne Shock Wave terapije u rehabilitaciji povreda muskuloskeletnog sistema.

Ovaj sastanak akreditovan je od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Za članove SLD-a učešće je besplatno, dok se za one koji nisu članovi plaća kotizacija u vrednosti od 1.000 dinara.