Srbija

Prvi dečji festival zdravlja 3. i 4. aprila

Prvi beogradski Dečji festival zdravlja i znanja Vrapčić Jana, biće održan 3. i 4. aprila u Mikser House-u, a okupiće veliki broj mališana, vaspitača, zdravstvenih radnika i roditelja.

Predstaviće se oko 50 izlagača, među kojima će se nalaziti privatni vrtići, izdavačke kuće, kompanije koje se bave proizvodnjom hrane, odevnih predmeta i didaktičkih sredstava za decu, farmaceutske kuće i mnogi drugi koji podržavaju zdrav život i vrednuju značaj obrazovanja.

Uz to, biće organizovan i kulturno-edukativni program na bini, radionice za decu iz oblasti crtanja i vajanja, edukativno-zdravstvene radionice u okviru Bolnice za medvediće, kao i časovi korektivne gimnastike i joge za decu. 

Predviđeno je i održavanje dva akreditovana skupa za stručnu javnost. Tema jednog od njih biće Ishrana i pravilan razvoj dece, dok će se na drugom govoriti o sportu i novim trendovima u vaspitanju predškolske i školske dece. 

Manifestacija će obuhvatati više celina, a ciljne grupe su deca uzrasta od jedne do 10 godina, roditelji, vaspitači, pedagozi, psiholozi u vrtićima, nastavnici razredne nastave, psiholozi, pedagozi u osnovnim školama, pedijatri, medicinske sestre, predstavnici medija, predstavnici stranih ambasada, raznih nevladinih organizacija i državnih institucija, kao i svi drugi koji podržavaju zdrave stilove života i cene obrazovanje, učenje i sticanje znanja.

Generalni pokrovitelj festivala je voda Jana, a ulaz će biti slobodan.