Srbija

Princeza Katarina pomaže bolnicu Sveti Sava

Donacija bolnici Sveti Sava

Njeno Kraljevsko Visočanstvo princeza Katarina isporučila je medicinsku opremu vrednosti veće od 5.800 evra Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu. Pomoć se sastoji od dva pacijent monitora i 5 aparata za merenje krvnog pritiska, a ova donacija ostvarena je zahvaljujući gospodinu Milovanu Ristiću, pravniku iz Beograda.

-Veoma mi je drago što smo ovde u bolnici Sveti Sava i što možemo ponovo da pomognemo. Tokom prethodnih godina ovde smo isporučili EKG aparat, sistem za monitoring i ambulantno vozilo, a takođe smo i renovirali Odeljenje za moždani udar. Ovog puta imamo veoma vredne pacijent monitore i aparate za merenje krvnog pritiska. Na ovome hvala humanom gospodinu Ristiću koji nije zaboravio na potrebe naših bolnica i one kojima je pomoć potrebna. Sigurna sam da će ova medicinska oprema biti veoma značajna lekarima ovde i da će olakšati negu pacijenata. Veoma sam zahvalna gospodinu Ristiću i mojoj Fondaciji na ovoj pomoći. Takođe moram da kažem da sam veoma ponosna na svoju Fondaciju jer smo samo u ovoj godini isporučili pomoć vrednosti veće od dva miliona evra. Moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo našim bolnicama koliko god možemo- rekla je princeza Katarina. Celokupno medicinsko osoblje Specijalne bolnice „Sveti Sava“ zahvalilo je Princezi Katarini i gospodinu Milovanu Ristiću na njihovoj velikoj pomoći.

Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ sekundarnog je nivoa zdravstvene zaštite, bavi se prevencijom, dijagnostikom i terapijom cerebrovaskularnih bolesti. Bolnica raspolaže kapacitetom od 250 postelja, zapošljava 409 osoba, a godišnje se hospitalno leči oko 8.000 pacijenata.

Leave a Comment