Svet

Pratite ECR 2013 on-line

Svi oni koji iz nekog razloga neće učestvovati na kongresu Evropskog udruženja radiologa ECR 2013, koji se od 7. do 11. marta održava u Beču u organizaciji Evropske škole radiologije (ESR), kompletan program ove konferencije moći će da prate on-line. Sva predavanja i kursevi koji će se održavati u 13 slušaonica biće snimani i uživo prenošeni putem video stream-a. Svaka slušaonica imaće svoj interfejs na internetu, kao i chat-room na sajtovima društvenih mreža, tako da će i oni koji predavanja prate on-line moći da postavljaju pitanja i direktno dobijaju odgovore od predavača. 

Platforma koja povezuje on-line i off-line učesnike postavljena je na sajtu www.myESR.org, a sva dešavanja mogu se pratiti i putem društevenih mreža Facebook, Twitter i Google+, dok će slike sa ovog kongresa biti dostupne na Instagramu, video snimci na YouTube-u, a mesta koja posećuju učesnici moći će da se čekiraju na mreži Foursquare.

Deo programa ECR 2013 kongresa, pod nazivom ESR Zvezde u usponu i ESR diploma iz radiologije, biće posvećena studentima i specijalizantima na odeljenjima radiologije, koji će sva predavanja i kurseve takođe moći da prate on-line. 

Oni koji žele sve da imaju na jednom mestu, mogu da skinu ESR 2013 aplikaciju za mobilni telefon i putem nje da prate sva dešavanja na kongresu.