Srbija

Petrovax-Frontier Pharma ne odustaje od Galenike

Konzorcijum Petrovax-Frontier Pharma saopštio je u nedelju, da je blizu sporazuma sa državom i bankama o privatizaciji Galenike i da su razočaravajuće informacije po kojima je moguće poništavanje tog procesa.

– Skorašnji razvoj događaja u vezi sa mogućim poništavanjem procesa privatizacije Galenike neočekivan je i razočaravajući. Uložili smo mnogo vremena, novca i truda tokom poslednjih devet meseci da bismo došli do ove pozne faze u transakciji i veoma smo blizu postizanja sporazuma i sa državom i sa bankama – navodi se u saopštenju.

Taj konzorcijum navodi da je i dalje posvećena, kao i uvek, saradnji sa Srbijom u cilju brzog sklapanja transakcije za koju, kako ističe, veruje da je u najboljem interesu kompanije, njenih radnika i pacijenata koji se svakodnevno oslanjaju na njene proizvode. Kako se navodi, konzorcijum ima ambiciozan plan kojim bi se Galenika transformisala u vodećeg proizvođača farmaceutskih proizvoda u regionu.

– Imamo rukovodeći tim koji se sastoji od profesionalaca svetskog renomea koji su sposobni da realizuju ovu strategiju. U prvoj fazi, planiramo da uložimo do 30 miliona evra u poboljšanje kvaliteta, tehnološku modernizaciju i razvoj novih proizvoda, čime bi se omogućilo da Galenika obezbedi proizvode visokog kvaliteta, po prihvatljivim cenama, za srpsko tržište – stoji u saopštenju.

Ujedno, konzorcijum ističe da ima jake veze sa globalnim farmaceutskim kompanijama, što namerava maksimalno da iskoristi kako bi proširili asortiman proizvoda Galenike i podmirili potrebu za lekovima koji nedostaju.