Svet

Peter Goldschmidt novi generalni direktor Stade grupe

Peter Goldschmidt novi generalni direktor Stade grupe

Peter Goldschmidt nasledio je Claudia Albrechta na poziciji generalnog direktora Stade Arzneimittel AG, u okviru koje funkcioniše i srpski Hemofarm. Goldschmidt je iskusan menadžer u oblasti generike i stručnjak za OTC koji je do skora bio predsednik kompanije Sandoz US, globalnog generičkog sektora kompanije Novartis, i rukovodilac za Severnu Ameriku. Goldschmidt će se fokusirati na nastavak Stadine strategije rasta koju je Albrecht sa uspehom osnažio i unapredio u 2017. godini.

-Peter Goldschmidt je pravi čovek na čelnoj poziciji koji je potreban Stadi na njenom putu razvoja. Sa tri decenije iskustva koje ima, ubeđen sam da će on osigurati da Stada uspešno zadrži svoju snažnu konkurentnu poziciju- rekao je predsednik Nadzornog odbora Günter von Au.

On je takođe opisao Goldschmidta kao „snažnog timskog igrača koji stavlja dugoročni fokus na izgradnju portfolija i odlične kontakte u svetu farmacije”.

Goldschmidt je u Stadu došao iz Novartis grupe gde je bio na raznim rukovodećim pozicijama u Evropi, Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama tokom prethodnih 28 godina. Pre toga, Peter Goldschmidt bio je član Globalnog top menadžment tima Sandoza za Centralnu i Istočnu Evropu, i doveo je Sandoz do liderske pozicije na tržištu generike ozbiljno unapredivši njihov OTC biznis.

-Naravno, poznajem Stadu kao dugogodišnjeg ključnog igrača u industriji i vidim ogroman potencijal za Grupu. Zajedno sa svim zaposlenima, težićemo da u potpunosti kapitalizujemo prilike za rast- najavio je novi generalni direktor.

Goldschmidt namerava da iskoristi narednih sto dana za detaljno upoznavanje Grupe, njenih partnera i klijenata, a potom će svoje strateške prioritete razmotriti sa svojim timom.

-U potpunosti sam saglasan sa našim većinskim vlasnicima, Cinven i Bain Capitalom, u pogledu njihove strategije za izgradnju kompanije sa potencijalom dugoročnog rasta. Naš fokus ostaće na tržišno konkurentnom portfoliju i bliskoj saradnji sa našom globalnom mrežom partnera u strateškom razvoju i proizvodnji, korišćenjem raspoloživih finansijskih resursa- kaže Goldschmidt.

Leave a Comment