Konferencije

Održan III Kongres endokrinologa Srbije

Uz zaključak da je zbog bolje dijagnostike u Srbiji došlo do većeg broja otkrivenih neuroendokrinih tumora, završen je III Međunarodni kongres endokrinologa Srbije, održan od 6. do 9. decembra u beogradskom hotelu M.

Na ovom stručnom skupu istaknuto je i da dijabetes danas pogađa sve mlađu populaciju, a da je pravovremeno otkrivanje poremećaja u radu endokrinih žlezda važno za koordinisano i normalno funkcionisanje orgnizma. Istaknuto je i da Srbija ima svetski priznate endokrinologe i hirurge koji se uspešno bore sasa lečenjem dijabetesa i svih njegovih komplikacija, tumora nadbubrežnih žlezda, retkih tumora gušterače, štitaste žlezde, kao i sa svim drugim endokrinološkim oboljenjima.  

Organizator ovog kongresa je Endrokrinološka sekcija Srpskog lekarskog društva, a među učesnicima su bili i prof. dr Svetozar Damjanović, dekan Medicinskog fakulteta, akademik Nebojša Lalić, predsednik Odbora za endokrinologiju u SANU, akademik Dragan Micić i drugi stručnjaci iz Srbije, kao i profesor Nils Krone iz Velike Britanije, profesor Mihael Roden iz Nemačke i e4ndokrinolozi iz Italije, Finske, Holandije i SAD.