Konferencije

Održan 16. kongres stomatologa

kongres stomatologa

U Beogradu u Sava Centru je u periodu od 21-23. septembra održan 16. kongres stomatologa Srbije. Ovaj najvažniji i najveći skup stomatologa u našoj zemlji je okupio je preko 1200 učesnika iz zemlje.

Sa obzirom na to da je kongres stomatologa sa međunarodnim učešćem ne iznenađuje podatak da je na kongresu bilo predstavnika iz 14 inostranih zemalja. Kongres je kroz svoje sesije pokrivao sve grane stomatologije od oralne, maksilofacijalne hirurgije, implantologije, preko parodontopatije, protetike, ortopedije vilica pa do endodoncije. Prema rečima profesora doktora Vitomira Konstantinovića, predsednika kongresa, svi stomatolozi su na predavanjima mogli da pronađu nešto što ih zanima.

– Kada smo pravili program kongresa trudili smo se da sva predavanja povežemo, tako da svaka sesija ima zaokruženu celinu. Naši stomatolizi imali su prilike da nauče nešto novo, a ja bih izdvojio predavanje o upotrebi matičnih ćelija u stomatologiji koje je probudilo posebnu pažnju i otvorilo nove vidike – kaže prof. dr Konstantinović.