Srbija

Nove formule za zaštitu od sunca

Promocija nove linije Eucerin Sun preparata za sunčanje održana je 26. marta u hotelu Falkensteiner u Beogradu. Posetioci su imali priliku da se informišu o najvažnijim pitanjima kada je reč o zaštiti kože prilikom izlaganja suncu, a u tome su im pomogli Nada Miletić Nevajda, direktorka farmaceutskog sektora Beiersdorfa, Dragana Palfi, brend menadžerka Eucerina i prof. dr Ljiljana Medenica, koja je posebnu pažnju posvetila temi foto starenja.

Poboljšani Eucerin Sun preparati za lice, kako je istaknuto na promociji, pružaju efikasnu zaštitu od UV zraka i jačaju ćelije kože da razviju mehanizam sopstvene zaštite i oporavka DNK.

U procesu unapređenja asortimana preparata za lice, stručnjaci kompanije Eucerin razvili su nove formule za zaštitu kože od oštećenja prouzrokovanih sunčanjem. Visoko efikasan, fotostabilan UVA i UVB sistem filtera sa Tinosorb S filterom pouzdano štiti od opekotina, a usklađen je sa propisima EU. Pored toga, novi Eeucerin Sun preparati sadrže i prirodan sastojak gliciretinsku kiselinu, koja pruža podršku koži da sopstvenim mehanizmima štiti i regeneriše svoju DNK. Ovi preparati sadrže i Likokalkon A, koji ima ulogu jakog antioksidanta i štiti ćelije kože od oštećenja indukovanih suncem, a izazvanih slobodnim radikalima. 

Liniju Eucerin Sun čine preparati Eucerin Sun Mat Fluid, pogodan za kombinovanu i masnu kožu, kao i Eucerin Sun krema za normalnu i suvu kožu. Oba preparata su vodotporna i dostupna sa zaštitnim faktorom 30 i 50+.