Srbija

Na BELhospice turniru prikupljeno 7.500 evra

Na tradicionalnom BELhospice humanitarnom turniru u kuglanju, održanom 6. marta u Colosseum Bowling centru u Beogradu, sakupljeno je 7.500 evra. To će, kako ističu u ovoj organizaciji, biti dovoljno za angažman dve medicinske sestre za šest meseci palijativnog zbrinjavanja pacijenata.

Pobednik turnira je ekipa Apatinske pivare, koja već treću godinu zaredom osvaja prvo mesto. Drugo mesto zauzela je ekipa ProCredit banke, dok su se na trećoj poziciji, sa istim brojem bodova, našli timovi kompanije Inel i UniCredit banke.

Turnir koji se svake godine tradicionalno organizuje povodom Dana žena, ove godine podržali su ženski timovi iz kompanija Apatinska pivara, Inel, Belmedic, TeleGroup, Erste banka, Rauch, Manpower, ProCredit banka, Coca Cola, GlaxoSmithKline, UniCredit banka, Karanović-Nikolić, Sade i Saga. 

BELhospice je dobrotovorna organizacija koja već 10 godina besplatno pruža sveobuhvatnu brigu za terminalno obolele onkološke pacijente. BELhospice to postiže kroz aktivnu negu, koja obuhvata medicinsku kontrolu bola i drugih simptoma bolesti, kao i psihološku, socijalnu i duhovnu podršku pacijentima i njihovim porodicama. U zbrinjavanju učestvuju timovi sastavljeni od profesionalaca različitih profila, među kojima su lekari, medicinske sestre, socijalni radnici, psiholozi i volonteri.