Farmaceutska industrija Svet

Medis ima novu generalnu direktorku

dr Martina Perharič

Dugogodišnjeg generalnog direktora preduzeća Medis, d.o.o., Toneta Strnada, nasledila je dr Martina Perharič, dosadašnja direktorka sektora farmacije u tom preduzeću.  Tone Strnad je osnovao preduzeće Medis, vodio ga 29 godina i ostaje u njemu kao predsednik Nadzornog odbora.

Dr Martina Perharič, mr farmacije, započela je svoju karijeru kao istraživač na Institutu za patološku fiziologiju ljubljanskog Medicinskog fakulteta. Nakon doktorata iz oblasti bazičnih, neurobioloških nauka i kao lider terapijskih područja za ponovno uvođenje inovativnih lekova, pridružila se ekipi farmaceutskog preduzeća Hoechst (kasnije Aventis).
Nekoliko godina kasnije preuzela je vođenje sektora Farmacije u preduzeću Medis u Ljubljani sa željom da u stimulativnoj, kreativnoj i znanja željnoj okolini, pomogne da se izgradi, vodeće nezavisno međunarodno preduzeće za medicinski marketing u ovom delu Evrope.  Dana 1. januara 2018. nakon 17 godina rada u Medisu preuzela je vođenje preduzeća. Sada ima planove o novim širenjima, i odgovorno prihvata ulogu generalnog direktora:

-I ubuduće ću se truditi da u Medisu, zajedno kreiramo razliku između dobrog i odličnog proizvoda, usluge, zaposlenih i tima, a time ćemo izrazito uticati na zdravlje ljudi koji uprkos bolesti i zahvaljujući Medisu imaju privilegiju da se mogu lečiti najboljim lekovima. Uvereni smo da ćemo se snažno i zdravo razvijati pošto imamo odlične osnove: talente, vođe, izvore, istrajnost , volju, odgovorne i pametne timove, znanja i otvorena srca.
Skokovit tehnološki napredak i neprestano prilagođavanje napretku će nam dodatno pomoći biti još bolji, odvažniji, posebni, inovativniji i uspešniji. Važan deo našeg uspeha će takođe biti uspešno lansiranje i prodaja naših sopstvenih proizvoda na većini tržišta EU na kojima još nismo prisutni kao i uvođenje najnovijih proizvoda postojećih i novih partnera unutar segmenata lekova, medicinskih sredstava i opreme, dijagnostike, kao i estetske medicine koji će moći poboljšati sadašnje terapijske mogućnosti-istakla je Perharič.

Dr Perharič je u svojoj karijeri učestvovala u razvoju nekoliko uspešnih robnih marki i odličnog tima zaposlenih sa kojima je tokom svih ovih godina uvela mnoge inovativne lekove na tržišta na koja se Medis širio i gde su ti lekovi bili neophodni. Takođe je suosnivačica i prva urednica slovenačkog časopisa Naša apoteka i jedna od idejnih osnivača nagrada Medis Awards za istraživačka dostignuća u medicini i farmaciji. Tone Strnad o svojoj naslednici na položaju generalnog direktora Medisa, kaže:
-Imam veliku sreću što uzde prepuštam svojoj dugogodišnjoj saradnici sa kojom delim veoma sličan način razmišljanja i koja je poslednjih godina već polako preuzimala sve više mog posla. Ima izuzetno puno energije, jako mnogo znanja, iskustva i mudrosti.