Srbija

Lek za dečiji plač

Na diskusiji Mama natura-za bezbrižno dete, održanoj povodom  Međunarodnog dana deteta, govorilo se o primeni homeopatskih proizvoda za tegobe kod beba kao što su povišena temperatura, grčevi, nadimanje, iritiranost desni. 

Prof. Dr Branimir Nestorović, načelnik Odeljenja za pulmologiju i alergologiju, univerzitetske dečije klinike u Tiršvoj, navodi da postoji veliki broj različitih peparata za ukljanjanje razvojnih tegoba kod dece, ali da je zbog njihovog uzrasta najbolje koristiti prirodne preparate.

“Homeopatski preparati za široku upotrebu kombinuju najbolje iz klasične medicine i homeopatije, to su proizvodi prirodnog biljnog porekla, dokazano efikasni, sa ogromnom prednošću što mogu da se koriste već od prvog dana života”, navela je Mr Ph Marija Krivačić iz švajcarske kompanije Alpen Farma u Srbiji.

Prof. Dr Žarko Trebješanin, profesor na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, istakao je da je za opstanak i zdrav socijalni razvoj deteta bitna čvrsta, afektivna veza odojčeta sa roditeljima, koji uspešno prepoznaju i adekvatno reaguju na njegove signale i znakove tegoba.

Leave a Comment