Srbija

Klinički centar u Nišu primio prve pacijente

Klinicki centar

Nova zgrada niškog kliničkog centra, koja je otvorena pre nedelju dana, primila je danas prve pacijente. Sa operacijama će se početi u četvrtak, a instaliran je i treći aparat za zračenje u toj ustanovi. Taj klinički centar posetio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U Nišu je 17. decembra, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i članova Vlade, otvoren novi klinički centar, namenjen pacijentima sa juga i jugoistoka Srbije.

Danas je primio prve pacijente, kojih ima dosta, ali gužve nema jer su svi pacijenti adekvatno raspoređeni po klinikama. Urađeni su i prvi pregledi – 28 magnetnih rezonanci i 16 skenera, a prva operacija zakazana je za četvrtak.

Novi klinički centar posetio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je poručio da je danas istorijski dan za 2,5 miliona građana juga Srbije. Dodao je da je najveći cilj bio da se Klinički centar u Nišu završi, da pacijenti uđu i da on sada treba da uđe u proces normalnog funkcionisanja.

-Nije nimalo lako da se uđe u 50.000 kvadrata, sve organizovati i raditi, ali još jednom želim da se zahvalim onima koji učestvuju u ovom procesu. Sada u najvećoj meri zavisi od ljudi zaposlenih u Kliničkom centru- rekao je Lončar.

Istakao je da je država dala šta je neophodno, a da drugi deo zavisi isključivo od organizacije. Lončar je obišao pacijente i razgovarao sa njima, a oko 30 pacijenata koji su tu smešteni na bolničko lečenje zadovoljni su uslovima. Posebno su zadovoljni dvokrevetnim sobama i sopstvenim kupatilom u bolničkim sobama.