Uncategorized

KBC Zemun za jubilej dobija novu opremu

KBC Zemun za jubilej dobija novu opremu

Na 235. rođendan KBC Zemun dobija novu opremu, država je uložila više od dva miliona evra. U KBC Zemun radi više od 1.100 zaposlenih – 250 lekara i 750 sestara, mesečno se obavi više od 1.000 operacija u 12 sala.

Ova ustanova ima 620 kreveta, i u njoj se godišnje pregleda više od 300.000 pacijenata. Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović kaže da će bolnica dobiti najsavremeniju magnetnu rezonancu, angio salu, najsavremeiji ultrazuvk i bazne sterilizatore.

-Zadovoljni smo, smanjiće se liste čekanja, obučili smo kadrove, imaćemo dovoljno ljudi, Ministarstvo zdravlja ovih dana radi na tome da se proširi kadrovski plan- napominje Stojanović.

Direktor KBC Zemun napominje da će se početkom oktobra početi sa dugoočekivanom rekonstrukcijom zgrade pedijatrije i neurologije

Ukazuje da su najveće gužve tokom dežurstava, a dosta se čeka i na dijagnostičkim procedurama.

Inače, KBC Zemun, najstarija bolnica u Srbiji, koja je nastala pre skoro dva i po veka spajanjem dve zdravstvene ustanove – srpske i katoličke, imala je jednu zgradu sa tri sobe za pacijente, jednom za pacijentkinje i jednom za uhapšene.


Kliničko bolnički centar Zemun je javna zdravstvena ustanova koja svakodnevno svakom pacijentu, pruža blagovremenu, kvalitetnu i savremenu multidisciplinarnu uslugu poštujući etiku i vodiče dobre prakse. Misija naše bolnice je da se poboljša zdravlje naše zajednice, postavljenjem novih standarda, višeg kvaliteta usluga za sve ljude u dijagnostici i lečenju kao i da podrži dalje obrazovanje i usavršavanje u istraživanju uzroka i lečenju.

 

 

 

 

 

Izvor: RTS