Srbija

Karijera u farmaciji: Važno je podržati mlade farmaceute

Pravi farmaceut je multidisciplinarna ličnost. To je zanimanje koje podrazumeva kontinuiranu edukaciju, praćenje aktuelnosti i stalnu težnju ka savladavanju novih veština – poruka je koja odnedavno predstavlja misao vodilju farmaceutima, ali i studentima farmacije.

O tome je bilo reči na dvodnevnom edukativno-sajamskom programu pod nazivom Karijera u farmaciji, nedavno održanom na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Događaj je organizovan sa ciljem karijernog razvoja studenata na Farmaceutskom fakultetu, a posetilo ga je više od 500 studenata, predstavnika kompanija, ustanova i udruženja, profesora i prijatelja projekta.

Studenti su imali priliku da se informišu o novim tendencijama i aktuelnostima iz sveta farmacije, da kroz Karijerni forum od gostiju iz različitih sfera struke saznaju više o razvoju karijere kao i da svoje veštine unaprede kroz prezentacije i specijalizovane edukativne r.adionice kompanija. 

Tokom prvog dana dešavanja studentima i mladim diplomcima na raspolaganju su bile radionice Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, kao što su CV klinika, karijerni info desk i simulacija intervjua za posao. Istog dana održana je radionice kompanije AbelaPharm, Od ideje do gotovog suplementa, kao i Farmanea radionica pod nazivom Formula uspešnog farmaceuta.

Predavanje Dragana Savića, sa temom Efikasna komunikacija sa teškim ljudima, prethodilo je Karijernom forumu kojim je moderirao mr ph. Pavle Zelić, menadžer za odnose sa javnošću i međunarodnu saradnju ALIMS-a. Karijerni forum pružio je mogućnost studentima i mladim diplomcima da čuju priču iz prakse i na zanimljiv način sagledaju razvoj karijere, prednosti i mane posla kojim se bave gosti iz različitih sfera farmaceutske delatnosti.

Celokupan projekat realizovali su studenti Farmaceutskog fakulteta, uz podršku Farmaceutskog fakulteta, Centra za razvoj farmaceutske i biohemijske prakse i Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

 

Leave a Comment