Events Korporativni događaji Uncategorized

Hemofarm dodelio stipendije studentima

Hemofarm fondacija uručila je stipendije studentima državnih fakulteta odnosno ugovore o stipendiranju. Na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista. Tokom sledeće akademske godine podržani studenti će imati mogućnost da pohađaju Mentorski program i program letnje stručne prakse „Možeš i ti“.

stipendije studentima
stipendisti i mentori

Osim dodele novih ugovora o stipendiranju, na ovom događaju sadašnji i budući stipendisti Hemofarm fondacije imali su priliku da čuju i završno predavanje u okviru „Mentorskog programa“. Predavanje na temu „Atlas humanih ćelija – Google mape ljudskog organizma” je održao Nemanja Marjanović, bivši stipendista Hemofarm fondacije i prvi internacionalni student sa ovih prostora koji je primljen na multidisciplinarni kombinovani doktorski program na Univerzitetu Harvard/MIT.

Hemofarm fondacija već tradicionalno pomaže najboljim studentima medicinskih, farmaceutskih, tehnoloških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Najveća novina u ovogodišnjem programu je mogućnost letnje stručne prakse. Osmišljena je da pruži podršku u sticanju praktičnog znanja i radnog iskustva. Praksa će biti sprovedena u Srbiji i Nemačkoj tokom leta naredne godine.

hemofarm fondacija
Iva Miljkovic bivsa stipendistkinja a sada zaposlena u Hemofarm kompaniji prima zahvalnicu za učešće u programu Hemofarm fondacije

„Od svog osnivanja, pre 25 godina podržavamo studente koji imaju izuzetne ocene, sjajne ideje, ambicije i želju da uče i napreduju, ali su slabijeg materijalnog stanja. Do danas smo podržali više od 3300 mladih širom zemlje. Za stipendije izborili su se studenti koji su pokazali da radom i upornošću mogu da postignu velike rezultate”, rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević. Ona je istakla da je četvoro stipendista iz prethodne generacije nakon završenog programa karijere započelo u kompaniji Hemofarm. 

Program se realizuje uz podršku fondacije Konrad Adenauer.