Srbija

Fondacija Hemofarm obeležila 20 godina rada

Fondacija Hemofarm obeležila je 20 godina rada i najavila da će u 2013. godini izdvojiti 700.000 evra u humanitarne svrhe, obrazovanje, zdravstvo i kulturu. Na svečanosti povodom obeležavanja jubileja u beogradskoj kuli Nebojša, Snežana Radočaj, direktorka ove fondacije, najavila je da je u ovoj godini planirano više projekata, posebno ističući saradnju sa ovogodišnjim strateškim partnerima, Beogradskom filharmonijom i UNICEF-om. 

Tim povodom su Judita Rajhenberg, direktorka UNICEF-a u Srbiji, i Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, naglasili da će njihovo partnerstvo sa Fondacijom Hemofarm biti usmereno na unapređenje razvoja kulture u Srbiji, ali i na smanjenje nasilja nad decom u porodičnom okruženju.

Fondaciju je 1993. godine osnovala kompanija Hemofarm iz Vršca, a do sada je sprovela više od 1.300 akcija i donirala oko devet miliona evra. Za stipendiranje više od 2.800 studenata izdvojila je 400 miliona dinara, a sa oko 4,5 miliona dinara pomogla je više od 40 škola širom Srbije. Fondacija je donirala i oko 50 miliona dinara za realizaciju 300 akcija u oblasti kulture, dok je u oblasti zdravlja, sa više od 50 miliona dinara, podržala više od 80 akcija.