Farmaceutska industrija

Farmaceutska kompanija Servier obeležila 10 godina postojanja

Servier

Vodeća francuska farmaceutska kompanija Servier obeležava 10 godina rada u Srbiji. Samo u ovoj godini 170.000 građana naše zemlje koristi lekove ove kompanije, od čega najveći deo njih terapiju za kardiovaskularne bolesti.

Od 2007. godine do danas Servier je u Srbiji narastao sa 3 na 45 zaposlenih.  U 2017. godini ostvaren je ukupan promet većši od od 9 miliona evra.

-Veoma smo zadovoljni što je Servier u poslednje 2 godine najbrže rastuća inovativna kompanija na tržištu Srbije. Srbiju smo prepoznali kao važnu zemlju za naš rad i razvoj što potvrđuje značajan rast kompanije i sticanje statusa d.o.o. čime će biti omogućeno efikasnije poslovanje na tržištu Srbije- izjavio je Klod Brodik (Claude Broudic), generalni menadžer Servier Srbija.

Takođe je rekao da je dostupnost inovativne terapije pacijentima u Srbiji, ne samo u oblasti kardiologije već i u drugim terapijskim indikacijama kao što su dijabetes, onkologija i bolesti vena, je jedan od prioriteta njihove kompanije.

-Posvećenost i briga o pacijentu je naš krajnji cilj koji ćemo ostvariti saradnjom sa svim važnim činiocima zdravstvenog sistema Srbije- zaključio je Brodik.