Srbija

ERAWEB 2015: Rok za prijavu ističe 18. marta

Rok za prijavu za stipendije u sklopu projekta ERAWEB (Erasmus Mundus – Western Balkans) za 2015. godinu ističe 18. marta. Stipendije u sklopu ovog programa razmene studenata između Evropske unije i Zapadnog Balkana dostupne su iz oblasti medicine, zdravlja i javnog zdravlja.  

Poziv za prijave odnosi se na studente iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova. Stipendija pokriva troškove putovanja, smeštaja, osiguranja i taksu učešća u projektu. 

Ko-koordinator ovog projekta je Univerzitet u Beogradu, dok je još šest univerziteta iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i šest univerziteta iz zemalja Evropske unije uključeno u projakt kao partnerski univerzitei, uz veliki broj drugih partnerskih asocijacija.  

Dobitnici stipendija biće poznati u maju, a individualna razmena studenata trebalo bi da počne u toku 2015. goidne, najkasnije 31. decembra. Celokupan projekat traje do 14. jula 2017. godine.

Kompletan spisak partnerskih univerziteta, kao i sve dodatne informacija o tematskim oblastima studija, dostupan je na sajtu www.erasmus-westernbalkans.eu. Kontakt osoba za Srbiju je Pavle Ivetić, zadužen za međunarodnu saradnju u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, a sva pitanja mogu se uputiti na mejl pavle.ivetic@rect.bg.ac.rs.