Srbija

Došao skener: Ukida se lista čekanja na VMA

skener

U Vojno-medicinskoj akademiji, počeo je da radi najsavremeniji skener. Prof. dr Miroslav Vukosavljević, načelnik VMA rekao da skener košta oko 60 miliona dinara i da se planira nabavku novih.

Takođe je najavio da će uskoro biti ukinute liste čekanja jer na snimanje skenerom nisu čekali samo hitni pacijenti, jer iako ova ustanova već ima tri aparata, priliv pacijenata je veliki.

-Biće ukinuta lista čekanja, ili bar u prvo vreme redukovana za 50 odsto- najavio je načelnik VMA prof. dr Miroslav Vukosavljević.

Vukosavljević je rekao da skener košta oko 60 miliona dinara i da se planira nabavku novih.
Godinu koja je za nama VMA završava sa uspesima, kaže Vukosavljević i dodaje da su nabavili opremu za Očnu banku, uskoro se završavaju i građevinski radovi, ukinute su liste čekanja za transplantaciju rožnjače.

Godinu su obeležili i uspesi na polju dijagnostičko-terapijskih procedura, urađene su 24.000 operativnih zahvata, skoro 12.000 dijagnostičkih rendgen procedura, a uvedene su i nove.

-Na Akademiju je vraćena i transplantacija jetre, a dupliran je i broj transplantacija bubrega- istakao je Vukosavljević.

Zaustavljen je i odliv kadrova i raspisan konkurs za nova radna mesta.

 

 

Izvor: RTS