Srbija

Dečija bolnica i porodilište uskoro na Novom Beogradu?

Na istoj lokaciji na Novom Beogradu trebalo bi da bude izgrađene nova Ginekološko-akušerska klinika Narodni front, kao i nova zgrada Univerzitetske dečje klinike. Na taj način povezane zgrade veoma su važne prvenstveno zbog rizičnih trudnoća, jer će omogućiti adekvatno i pravovremeno zbrinjavanje novorođenčadi. U toku su pregovori o idealnoj lokaciji na kojima će biti sagrađene ove zdravstvene ustanove, a kako nezvanično saznajemo, to bi trebalo da bude Bežanijska kosa. 

-U ovom trenutku to je samo opcija koja se razmatra. Treba da se indentifikuje lokacija na kojoj bi mogla da budu izgrađena oba objekta, koja bi bila stavljena u funkcionalnu vezu. Ako već gradimo novu zgradu Narodnog fronta, onda ima smisla da bude u vezi sa Tiršovom 2. Nadam se da ćemo do kraja sledeće nedelje znati tačnu lokaciju, koja će biti dovoljno velika za ambiciozne planove za izgradnju Tiršove 2 na 30.000 kvadratnih metara – rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, objasnio je da je promena lokacije nove Tiršove neophodna jer je na predviđenom placu sada parking, ali i zgrada Starog DIF-a, te je praktično nemoguće tu smestiti neophodnih 30.000 kvadratnih metara. Međutim, on se zalaže da ova klinika ipak ostane u starom delu Beograda.