Konferencije

Danas počinje osma Konferencija srpske medicinske dijaspore

Osma Konferencija srpske medicinske dijaspore 2017 biće održana od 21. do 23. juna u Beogradu pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, a u organizaciji Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine.

Konferencija srpske medicinske dijaspore će biti održana u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom spoljnih poslova, Lekarskom komorom Srbije, Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Svetskom zdravstvenom organizacijom.

Prva sesija iz oblasti dijabetologije biće održana na Medicinskom fakultetu u Beogradu u sredu, 21. juna od 15 časova. Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 22. juna u 9 časova u hotelu Hyatt u Beogradu.

Ciljevi Konferencije su unapređenje saradnje između naših lekara i eksperata na polju medicinskih nauka iz dijaspore sa institucijama i pojedincima koji predstavljaju stubove kvaliteta zdravstvene zaštite u Srbiji, kao i umrežavanje srpskih intelektualnih vrednosti u oblasti zdravstva u Republici Srbiji sa srpskom akademskom zajednicom u dijaspori.

Niz različitih tema biće obuhvaćen predavanjima i radnim sesijama iz oblasti dijabetologije, hematologije, ginekologije, hirurgije, otorinolaringologije, psihijatrije, kardiologije, genetike.