Inovacije Korporativni događaji Srbija

Bepanthol® kapi za oči pomažu suvim i nadraženim očima

Suvo oko je jedan od najčešćih problema zbog kojih ljudi traže pomoć lekara, jer ukoliko se neadekvatno tretira, može rezultirati nesposobnošću produkcije normalnih suza, a nekad i privremenim padom vidne oštrine, koja može biti i sa drugim težim posledicama po oko, kao što je epiteliopatija, ulkus rožnjače ili perforacija rožnjače, zaključeno je danas na diskusiji stručne i opšte javnosti, koja je održana u hotelu Envoy, u organizaciji kompanije Bayer d.o.o. Beograd (Bayer).

„Suve i umorne oči mogu biti posledica različitih faktora, a najčešći su suv i zagađen vazduh, vetar, hladnoća, klima uređaji, rad za računarom, vožnja automobila, dim cigarete ili korišćenje kontaktnih sočiva. Suvo oko nastaje usled narušavanja suznog filma, koji normalno pokriva površinu oka, obezbeđujući jasan vid i vlažnost, kao i zaštitu od spoljnih agenasa. Oštećenje suznog filma može dovesti do nelagodnosti, smetnji u vidu i oštećenja površine oka, a ukoliko se suvo oko neadekvatno tretira, može dovesti do slabljena vida, infekcije, ulceracije ili oštećenja rožnjače. Pacijenti koji imaju problem suvog oka pate i do 4 puta više od drugih pacijenata, a najveće smetnje imaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što su vožnja, čitanje, rad na računaru ili gledanje televizije“, istakla je dr Tanja Kalezić iz Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije.

Problem suvog oka sada se uspešno može olakšati uz Bepanthol® kapi za oči, koje su danas predstavljene javnosti, a koje veoma brzo ublažavaju tegobe suvog oka: peckanje, svrab, iritaciju i osećaj prisustva prašine u očima. 1 Bepanthen® porodica, koja se može pohvaliti tradicijom dugom 75 godina, ove godine je postala bogatija za još jednog člana.

„Bepanthol® kapi za oči deluju po principu stvaranja ravnomernog, stabilnog i dugotrajnog zaštitnog filma na očima, vlažući i podmazujući površinu oka. Kapi sadrže kombinaciju dve prirodne supstance: hijaluronsku kiselinu i dekspantenol (provitamin B5), koje deluju hidrirajuće i umirujuće na oko i brzo i dugotrajno ublažavaju simptome suvog oka. Hijaluronska kiselina stvara postojani, zaštitni sloj na površini rožnjače. Dekspantenol (provitamin B5) ima visoku sposobnost vezivanja vode i zato vlaži i neguje oči, održavajući vlažnost oka“, istakla je Ivana Samardžija, stučni saradnik u kompaniji Bayer.

Problemi sa očima se mogu javiti i usled štetnih uticaja iz okoline (tzv. okolinski stres), zbog klimatizacije, vetra, hladnoće, suvog ili zagađenog vazduha. Od sindroma suvog oka pati oko 75% stanovništva starijeg od 65 godina, i to češće žene nego muškarci. Bepanthol® kapi za oči veoma efikasno ublažavaju tegobe nastale zbog mehaničkog opterećenja prilikom dijagnostičkih pregleda ili uzrokovanog upotrebom kontaktnih sočiva. 1 Bepanthol® kapi za oči ne sadrže konzervanse pa ih je moguće koristiti u dužem periodu bez posledica, a primerene su i za korisnike kontaktnih sočiva.1

Bepanthol® kapi za oči dostupne su u pakovanju od 20 jednokratnih doza i dostupne su u apotekama. 1
1 Bepanthol® kapi za oči uputstvo za upotrebu,Avgust 2018.