Srbija

Ave Pharmaceutical planira proširenje proizvodnje

Kompanija Ave Pharmaceutical iz Vršca planira da, kroz naredni investicioni ciklus, proširi kapacitete kako bi bila još zastupljenija na tržištu. U ovoj kompaniji, koja posluje u okviru FINE Group, trenutno radi 65 zaposlenih. Direktor kompanije Vladimir Kovačević kaže da, uz Galeniku, ovaj pogon za proizvodnju humanih lekova za centralni nervni sistem i kardio paleta predstavlja trenutno jedinu domaću farmaceutsku kompaniju. Ta kompanija je, inače, sufinansirana u okviru programa razvoja pogona za primenu novih tehnologija AP Vojvodine, a pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević je najavio da će Pokrajinska vlada i ove godine stimulisati subjekte koji uspešno spajaju nauku i privredu.

– Poseta kompaniji Ave Pharmaceutical govori u prilog tome da je kompanija uspešna, a to se ogleda u broju zaposlenih i primeni novih tehnologija, ali i kroz uspešnu saradnju ne samo sa zdravstvenim institucijama na nivou Pokrajine, već i na nivou cele Srbije – istakao je Milošević.

Kompaniji je, rečeno je, svaka pomoć koja doprinosi da njihov proizvod lakše i brže stigne do korisnika – kliničkih centara i zdravstvenih ustanova – dobrodošla.