Farmaceutska industrija Srbija

Sopharma Trading širi svoje poslovanje u Srbiji

Sopharma Trading širi svoje poslovanje u Srbiji

Sopharma Trading, najveća bugarska kompanija po ostvarenim prihodima u farmaceutskom sektoru, spremna je da proširi svoje poslovanje na srpskom tržištu i postane strateški investitor u regionu. O planovima za dalji razvoj su govorili izvršni direktor Sopharma Trading Group, Dimitar Dimitrov, i izvršni direktor kompanije u Srbiji, Miloš Ristić.

Kao inovator u ključnim segmentima farmaceutskog tržišta – veleprodaji, maloprodaji, medicinskoj opremi, Sopharma Trading planira da implementira svoj uspešan i raznovrstan model poslovanja u Srbiji i celom regionu.

U sklopu planiranog ostvarivanja kontinuiranog dinamičnog rasta, kompanija je započela regionalnu ekspanziju pre tri godine otvaranjem prve poslovne jedinice u Beogradu, sa fokusom na ekskluzivne brendove namenjene očuvanju zdravlja i lepote.

Ova kompanija je 2017. godine postala većinski vlasnik firme Lekovit.

– Prvi korak je da postanemo lideri u Srbiji značajnim širenjem poslovanja i logističkog potencijala. Ovakav model razvoja koristićemo kao osnov regionalne ekspanzije, jer Sopharma Trading posmatra ceo region Istočne Evrope, a posebno Balkan, kao izuzetnu priliku za rast – naveo je Dimitar Dimitrov.

On je istakao da će kompanija primenjivati najbolje svetske prakse, moderne tehnologije i inovacije.