Srbija

U toku je konkurs za Medis Awards

U toku je konkurs za Medis Awards

Prestižna nagrada Medis Awards za medicinska istraživanja dodeljuje se ove godine po peti put. Konkurs za dodelu nagrada raspisan je u osam zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope, pa svoje istraživačke radove mogu prijaviti lekari i farmaceuti iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Međunarodna nagrada osnovana je da podrži i podstakne stručnjake iz oblasti medicine čiji radovi direktno utiču na razvoj dijagnostike i lečenja različitih bolesti. Istraživači iz Srbije su lauerati nekoliko nagrada Medis Awards koje su osvojili u oštroj konkurenciji prethodnih godina.

International Medis Awards for Medical Research je nagrada za izuzetna klinička dostignuća lekara i farmaceuta koju tradicionalno dodeljuje stručni žiri sastavljen od stručnjaka medicine i farmacije, a sponzor je farmaceutska kompanija Medis. Ove godine nagrade će biti dodeljene u ovim oblastima: intenzivna medicina (sa anesteziologijom), gastroenterologija, ginekologija, farmacija, neurologija, oftamologija, pedijatrija, pulmologija (sa alergologijom) i reumatologija.

Radove će ocenjivati međunarodni stručni žiri

Prijavljene radove ocenjivaće sedmočlani stručni međunarodni žiri prema unapred određenim kriterijumima. Čine ga priznati stručnjaci različitih specijalnosti iz različitih zemalja u regiji. Žiri će odabrati finaliste i po jednog pobednika sa svakog raspisanog istraživačkog područja. Zainteresovani stručnjaci u oblasti medicine moći da svoje radove, objavljene između 1. septembra 2017. i 31. avgusta 2018, prijave do 15. septembra 2018.