Srbija

Kompanije Henkel Srbija i Lilly Drogerie pomažu mališanima na Institutu za majku i dete

Kompanije Henkel Srbija i Lilly Drogerie donirale su Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, osam špric pumpi potrebnih za lečenje najmlađih pacijenata. Donirana oprema Institutu je neophodna za adekvatno lečenje prevremeno rođenih i teško obolelih mališana, a omogućava olakšano intravensko doziranje i aplikovanje lekova.

Prilikom uručenja donirane opreme, prisutnima su se obratili Prof. dr sc. med Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Upravnik Pedijatrijske klinike, Đorđe Popović, generalni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija kompanije Henkel Srbija, kao i Tatjana Šipetić, član Upravnog odbora ZU Apoteka Lilly Drogerie.

-Želeo bih ovom prilikom da se najtoplije i najsrdačnije zahvalim kompanijama Henkel Srbija i Lilly Drogerie, na donaciji koju su namenili našoj ustanovi. Osam doniranih injektomata će svakako značajno doprineti kvalitetu zdravstvenih usluga koje pružamo našim najmlađim pacijentima. U Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ godišnje se na bolničkom lečenju zadrži preko dvadeset šest hiljada mališana, čije lečenje podrazumeva primenu najsloženijih terapijskih procedura pri davanju lekova. Veliki deo tih lekova daje se kontinuirano, u trajanju od više sati ili dana, doziranje je veoma precizno, te je primena putem špric pumpi često jedina metoda- rekao je Prof. dr sc. med Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Upravnik Pedijatrijske klinike.

-Veoma smo srećni što smo u saradnji sa kompanijom Lilly Drogerie u prilici da pomognemo najmlađim članovima našeg društva i omogućimo im bolje uslove za adekvatnije lečenje. Kompanija Henkel Srbija kontinuirano ulaže u lokalnu zajednicu, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija, dok su mališani uvek na vrhu liste prioriteta- istakao je Đorđe Popović, generalni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija kompanije Henkel Srbija.

-U cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga Instituta za majku i dete, kompanija Lilly Drogerie sa zadovoljstvom je prihvatila poziv Henkela na učešće u humanitarnoj akciji. Naša misija se zasniva na tome da pružimo podršku i pomoć onima kojima je zaista potrebna, ali i da podstaknemo druge da se uključe i pomognu- rekla je Tatjana Šipetić, član Upravnog odbora ZU Apoteka Lilly Drogerie.

Kompanije Lilly Drogerie i Henkel Srbija ovom donacijom još jednom su potvrdile neophodnost i važnost ulaganja u zdravlje dece, apelujući na korporativni sektor u Srbiji da više pažnje posveti zdravlju i bezbednosti najmlađih.