Svet

Bosnalijek povećala prihode

Bosnalijek je u 2017. godini ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 153 miliona KM, što je za 17 miliona KM, odnosno 13% više od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini.

Dobit pre oporezivanja iznosila je 13 miliona KM, i to je za 12% više od dobiti ostvarene u 2016. godini. Uz podatak da je na inostranim tržištima prošle godine ostvareno rekordnih 107 miliona KM, odnosno 70% ukupnog prihoda Bosnalijeka, predsednika Uprave, Nedima Uzunovića posebno raduje podatak da kompanija nastavlja sa jačanjem pozicije tržišnog lidera u BiH, uz realizirani rast prihoda od prodaje od 7%.

-Raduju nas ovi podaci koji dolaze kao potvrda našeg predanog rada i dokaz da se ograničenja koja nam nameće okruženje u kojem delujemo mogu prevazići ako ih prihvatimo kao izazove. Izuzetno smo motivisani da nastavimo istim putem, sledeći savremene trendove u farmaceutskoj industriji i potrebe pacijenata. Kontinuirano ulažemo u širenje portfolija i sertifikaciju kvaliteta naših proizvoda, kako bi Bosnalijek i njegovi proizvodi stekli afirmaciju na svetskom tržištu lekova-ističe Uzunović.

 

 

 

Izvor: SEEbiz