Home  //  Aktuelnosti  //  Domaće vesti  //  Predstavljeni novi urološki lekovi kompanije Ivančić i sinovi

Moderator prezentacije bio je prof. dr Sava Mićić iz Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije, a učesnici stručnog dela bili su prof. dr Vinka Vukotić, načelnica Klinike za urologiju KBC Dr Dragiša Mišović, prof. dr Zoran Džamić iz Klinike za urologiju KCS, prof. dr Goran Marušić iz Klinike za urologiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu i dr Sanda Popovac, specijalista za proizvode u kompaniji Ivančić i sinovi.

Predavanje o prevenciji, uzrocima nastanka i terapiji rekurentnih infekcija urinarnog trakta održala je prof. dr Vinka Vukotić. Cistitis se, prema njenim rečima, čak i do 30 puta češće javlja kod žena nego kod muškaraca, koje češće boluju i od rekurentnih infekcija urinarnog trakta, a u poslednje vreme pominje se i mogućnost postojanja hroničnog oblika cistitisa.

Uro-Vaxom, lek koji postoji već 30 godina, u praksi se pokazao kao bezbedna alternativa upotrebi antibiotika u lečenju rekurentnih infekcija urinarnog trakta, kako je u predavanju o imunoprofilaksi istakao prof. dr Zoran Džamić. Osim toga, on je dodao i da Uro-Vaxom u brojnim kliničkim ispitivanjima postiže značajne rezulate, a u velikoj meri doprinosi i povećanju odbrambene snage organizma. Način primene ovog leka je jedna kapsula dnevno u periodu od tri meseca u kontinuitetu. U Srbiji je Uro-Vaxom registrovan kao OTC lek i dostupan je u apotekama širom zemlje.

Isto važi i za Tribestan, koji je kod nas takođe registrovan kao OTC preparat. O njemu je na prezentaciji govorila dr Sanda Popovac iz kompanije Ivančić i sinovi, istakavši da je taj lek namenjen povećanju libida kod muškaraca, ali i da utiče na kvalitetniju erektilnu funkciju.

O uzrocima nastanka i načinima lečenja erektilne disfunkcije predavanje je održao prof. dr Goran Marušić, koji je istakao da trenutno u svetu od erektilne disfunkcije boluje 150 miliona muškaraca, a predviđa se da će se taj broj udvostručiti do 2025. godine, kada se procenjuje da će ovaj problem pogađati oko 322 miliona muškaraca širom sveta.  

Lek Tribestan, prema rečima dr Popovac, proizvoden je na bazi nadzemnih delova biljke Tribulus Terrestris, zbog čega se smatra bezbednim za upotrebu u dužem vremenskom periodu, bez izazivanja neželjenih reakcija. To, kako je istakla Dr Popovac, nije lek koji ima tenutno dejstvo, poput cijalisa, vijagre i preparata tog tipa, već je potrebno uzimati ga pet, šest dana da bi prvi rezultati bili vidljivi. Način primene podrazumeva konzumiranje jednu do dve tablete tri puta dnevno u periodu od tri meseca u kontinuitetu. Posle toga trebalo bi napraviti pauzu dva meseca, a nakon toga lek se može uzimati po potrebi.

Posle stručnog dela prezentacije, učesnici su imali priliku da uživaju u predstavi Dragoljuba Ljubičića Mićka pod nazivom One stvari. 

 

 

Domaće Vesti